Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / 11 september-finansiär gripen för nya brott
Den 49-årige algeriern som gripits i Spanien dömdes för att han hjälpt till att finansiera attackerna mot World Trade Center i New York. Arkivbild.

11 september-finansiär gripen för nya brott

SpanienTT-AFP

Spansk polis har gripit 19 personer i ett gäng som kopierat kreditkortsuppgifter och tillverkat nya kort. Gängets ledare använde samma metod för att finansiera attackerna mot World Trade Center i New York, som dödade nästan 3 000 personer.

En talesperson för polisen säger att mannen är tidigare dömd i Spanien, men kan inte svara på hur länge han suttit i fängelse innan han släpptes. Enligt polisen kapade den 49-årige algeriern den här gången korten för egen vinning.

2005 ställdes 24 al-Qaida-medlemmar inför rätta i Spanien, misstänkta för inblandning i 11 september-attackerna 2001. Bara några månader före attackerna hölls också ett möte i den spanska staden Tarragona, där deltagarna tros ha slutfört förberedelserna för attackerna. Mohammed Atta, 11 september-kaparnas ledare, var en av dem som närvarade på mötet.

About Sten

Check Also

Spanska barer och restauranger får grönt ljus

SpanienTT-Reuters Coronarestriktioner lättas nu vidare i de spanska storstäderna Madrid och Barcelona, städer som drabbats …