Home / Utrikes / Europa / 17 000 fortfarande strömlösa efter Alfrida
Stormfällningar strax utanför Rimbo i Norrtälje kommun efter att stormen Alfrida dragit fram. Fortfarande står omkring 17|000 elkunder i Stockholm och Uppland utan ström.

17 000 fortfarande strömlösa efter Alfrida

Stormen AlfridaTT

Fyra dagar efter stormen Alfridas härjningar i landet står omkring 17 000 av Vattenfalls elkunder i Upplands och Stockholms län fortfarande utan ström.

Sedan i fredags har omkring 2 000 av bolagets kunder fått strömmen tillbaka.

Vi har lyckats koppla in fler och fler efter hand, men det är fortfarande många som står utan, säger Vattenfalls presschef Mikael Petrovic Wågmark.

Värst drabbade är Roslagen och Norrtälje kommun. Prognosen för dem som bor längst ute i skärgården är att elen ska vara tillbaka den 10 januari, men det är inte säkert att så blir fallet.

Längst ut i kustområdet är det väldigt mycket som är förstört och på sina håll måste man bygga upp en helt ny infrastruktur för elnätet. Normalt kan ett sådant arbete ta månader, men nu måste man försöka göra det väldigt mycket snabbare.

Vattenfall har lovat att ersätta kunder som på grund av strömavbrottet måste bo på hotell eller är tvungna att äta ute för att de inte kan laga mat i bostaden.

About Sten

Check Also

Över 40 miljoner tweets om #blacklivesmatter

Sociala medierTT Efter det dödliga polisvåldet mot George Floyd i USA har sociala medier exploderat. …