Home / New / Alkompis idag / 300 år av libyska och svenska relationer
Foto: Nael Nassar

300 år av libyska och svenska relationer

Den libyska ambassaden i Stockholm arrangerade ett event för att fira trehundra år har gått sedan den första diplomatiska relationen mellan Sverige och Libyen. Flera ambassadörer från utrikesdepartementet deltog i eventet.

Bland annat var palestinska, irakiska och libanesiska ambassadörer där med flera andra viktiga personer. En grupp från Libyen reste hit endast för att delta i eventet. En libysk konstnär hade även en utställning där.

– Den här eventet sker samtidigt som den libyska befolkningen i Libyen tar nya steg, sa Mohamed y Zeyani, eventansvarig.

Mohamed y Zeyani förklarade att den libyska befolkningen befinner sig i en period där de kämpar för att bygga upp demokratin i Libyen. Han beskrev även de libyska och svenska diplomatiska relationer som positiva och historiska.

– Det är viktigt att arrangera liknande event för att få världen att se den starka relationen mellan Sverige och Libyen. Eventet är rolig för oss eftersom att vi får lära oss mer om den libyska historien, sa svenska diplomaten Ann Måwe.

Avslutningsvis höll professor Mahmud Ahmad Edeek en presentation om hur de svenska och libyska diplomatiska relationer har utvecklats under åren.

About Nahritha Al-Khameesi

Check Also

Få en kompis och delta i aktiviteter- Kompis Sverige

Kompis Sverige är en organisation som matchar ihop etablerade och nya svenskar som kan bli …