Home / Utrikes / Europa / Antonsson: Viktigt med trepoängare hemma
Malmö FF:s Marcus Antonsson tror att hemmapubliken kan vara en viktig faktor när norska Sarpsborg kommer till Stadion i kväll för mötet i gruppspelet av Europa League.

Antonsson: Viktigt med trepoängare hemma

FotbollTT

Två raka hemmavinster kan lyfta Malmö FF mot en 16-delsfinal i Europa League.

Närmast väntar norska Sarpsborg.

Det är klart att det är otroligt viktigt att plocka trepoängare när vi spelar på hemmaplan, säger anfallaren Marcus Antonsson inför kvällens match på Stadion.

Under många framgångsrika Europakvällar de senaste åren har Malmö FF-spelarna lyft fram sin publik som en avgörande faktor. Anfallaren Marcus Antonsson gör detsamma inför kvällens möte med Sarpsborg i Europa League.

Hemmamatcherna med vårt fantastiska stöd från våra supportrar är ju nyckeln. Vi har visat att vi verkligen är starka här, säger 27-åringen, som värvades till MFF i somras.

Stort bortafölje

Denna gång kommer dock ett stort bortafölje till Stadion. Enligt tidningen Sarpsborgs Arbeiderblad har den norska klubben sålt 1 000 biljetter och tio supporterbussar kommer rulla de 48 milen på E6 till Malmö.

När lagen möttes för två veckor sedan på norrmännens konstgräs slutade matchen 1–1. Andreas Vindheim gav MFF ledningen i den 79:e minuten, men Sarpsborg kvitterade med tre minuter kvar att spela av ordinarie tid.

För det första är det på vårt gräs nu och det kommer vara en skillnad. De fick ju matchbilden i Norge dit de ville med det fysiska spelet. Det kommer säkert bli kamp här ute också, säger Antonsson och fortsätter:

Det gäller för oss att vara beredda på det fysiska, samtidigt som vi vill spela vårt spel här på hemmaplan.

”I våra egna händer”

I den näst sista omgången kommer Genk till Malmö innan MFF avslutar gruppspelet borta mot Besiktas. Tränaren Uwe Rösler anser att MFF måste vinna i kväll mot Sarpsborg för att skåningarna ska kunna avancera till en 16-delsfinal i februari. Han ser det även som att MFF var ”vinnaren” efter det oavgjorda resultatet i Norge.

Vi hade tre poäng men gav bort två. Men när man tittar tillbaka på det nu så var poängen bättre för oss än för Sarpsborg. Vi spelar hemma på vår arena och vi har det i våra egna händer, säger tysken.

Belgiska Genk toppar grupp I med sina sex poäng halvvägs in i gruppspelet. Både MFF och Sarpsborg har fyra poäng medan den turkiska storklubben Besiktas har tre poäng.

About Sten

Check Also

Vaccintest i gång i Storbritannien

StorbritannienTT Frivilliga har börjat vaccineras i ett test med ett nytt vaccin mot coronaviruset i …