Sveriges ambassadör i Kroatien Lars Schmidt testar att göra mål på målvakt Mikael Appelgren.

Appelgren: ”Blir lite mycket kalkylerande”

HandbollZagreb, TT:s utsände

Ett roligt koncept – eller lite väl krångligt och komplicerat.

Turneringsformatet i EM i handboll väcker känslor.

Man får bara acceptera det och räkna med en nagelbitare efter vår match, säger Mikael Appelgren.

Ibland är idrotten enkel och handlar bara om att vinna eller förlora. Eller så kan den vara lite mer komplicerad och komma att handla ganska mycket om matematik, som i handbollsherrarnas EM.

Att förklara förutsättningarna inför avslutningen av mellanrundan i Zagreb låter sig inte göras på några sekunder. Det finns mängder av ”om” och ”men” och mycket talar för att allt avgörs i en inbördes målskillnadsaffär med tre lag inblandade.

Med det här upplägget som är i EM blir det väldigt invecklat, allt kan hända och det är spännande. Men för oss spelare blir det lite mycket kalkylerande i huvudet, man försöker lägga bort det och bara vinna nästa match, säger målvakten Mikael ”Äpplet” Appelgren.

”Gilla läget”

Sverige möter Norge på onsdagskvällen och efter det mötet lever med all säkerhet fortfarande semifinalhoppet för ett av lagen. Sedan gäller det att hoppas på fransk hjälp mot hemmanationen Kroatien.

Ja, vad ska jag säga? Vi vet ju om förutsättningarna. Det finns inte så mycket att deppa över, utan är bara att gilla läget, säger Kristján Andrésson.

Andrésson är en förbundskapten som gärna pratar gärna om både det ena och det andra. Men genom hela EM-turneringen har han försökt parera journalisternas frågor när de handlar om spekulationer kring alla tänkbara scenarion. Inför ödeskvällen i Arena Zagreb vill han inte heller värdera om han föredrar systemet som är i VM, där det är direktutslagning redan från åttondelsfinal.

Så länge vi går vidare föredrar jag det här, säger han med glimten i ögat.

”Roligt koncept”

En som desto tydligare slår ett slag för upplägget i EM är blågule vänsternian Simon Jeppsson.

Det finns så klart en del brister med det här systemet också, men jag tycker det är roligt med ett lite annat koncept än i VM, säger han.

About Sten

Check Also

Löfven: 5G-beslutet inte riktat mot Kina

EkonomiTT Beslutet att porta kinesiska Huawei och ZTE från bygget av svenska 5G-nät kan få …