Polis på plats i Högestad i Skåne efter ett av de rån som utfördes på den skånska landsbygden i januari. Arkivbild.

Åtal för brutala gårdsrån i Skåne

BrottTT

Utredningen om en våldsam rånturné på skånska gårdar i januari har nu lett till åtal. Åklagaren bedömer flera av rånen som grova eftersom försvarslösa människor utsattes för kraftigt våld, rapporterar Ystads Allehanda. Åklagaren pekar också på att rånarna valde ut äldre personer i enskilt belägna bostäder.

Åtalet omfattar tre fall av grovt rån, ett rån, ett rånförsök och försök till grov stöld, som enligt åtalet utfördes av en trio bestående av två män och en kvinna.

Vid det första, i Fuglie utanför Trelleborg den 13 januari, påstod rånarna att de ville titta på en vara som utannonserats på Blocket – en metod som sedan användes vid fler rån. Övriga rån och rånförsök skedde i Tomelilla, Borrby, Löderup, Högestad och Vollsjö och rånarna ska bland annat ha kommit över stora mängder kontanter.

Vid det sista rånet, i Vollsjö den 30 januari, utsattes ett äldre par för grovt våld. Mannen slogs ner och misshandlades så svårt att han förlorade medvetandet. Kvinnan hotades med kniv mot sitt bröst för att hon skulle förmås öppna ett kassaskåp och överlämna bankkort och koder.

About Sten

Check Also

Två till sjukhus efter villabrand

BrandTT Två personer har förts till sjukhus med oklara skador sedan en villa övertänts i …