Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Auroraskytt dödade fem kollegor
Aurorapolisen genomsöker en lägenhet i staden där den misstänkte skytten tros ha bott.

Auroraskytt dödade fem kollegor

USATT-AFP-Reuters

Fem personer dödades på fredagen vid en skottlossning på ett företag i Aurora nära Chicago. Även skytten dödades senare av polis.

Aurorapolisen fick larm från flera personer om händelsen vid halvtvåtiden på fredagseftermiddagen lokal tid. Polisen var snabbt på plats, men besköts av skytten. Det tog sedan 90 minuter innan polis kunde lokalisera mannen inne i den nära 2 700 kvadratmeter stora byggnaden. Han sköts då, och avled av sina skador.

Auroras polischef Kristen Ziman säger att skytten hade varit anställd vid företaget i 15 år, men att han precis hade fått sparken. Man vet inte om mannen hade haft vapnet med sig när han avskedades eller om han hämtade det för att sedan skjuta mot sina kollegor.

Samtliga dödade var anställda vid företaget, en person vårdas dessutom på sjukhus för icke livshotande skador efter att ha träffats av skott. Fem poliser skadades också vid händelsen, ingen av dem livshotande.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …