Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Även Norge reagerar mot Iran
Norges utrikesminister Ine Eriksen Søreide har kallat till sig Irans ambassadör på grund av Irans misstänkta agerande i Danmark. Arkivbild.

Även Norge reagerar mot Iran

Danmark/NorgeTT-NTB

De olagliga aktiviteter som Danmark anklagar Iran för har lett till agerande från Norge. Utrikesdepartementet i Oslo kallade upp Irans ambassadör på torsdagen.

Ärendet rör den norske medborgare med iransk bakgrund som greps i Göteborg den 21 oktober misstänkt för att, tillsammans med iransk säkerhetstjänst, ha planerat ett attentat mot tre exiliranier i Danmark.

”Vi har i dag kallat upp den iranske ambassadören till utrikesdepartementet. På mötet underströk vi att aktiviteten, som har kommit fram genom utredningen i Danmark, är oacceptabel”, skriver utrikesminister Ine Eriksen Søreide (H) i ett uttalande.

Iranska myndigheter nekar till att ha något med saken att göra, och har tidigare kallat upp den danske ambassadören i Teheran. Danmark å sin sida tar hem sin ambassadör från Iran.

Ine Eriksen Søreide betonar vikten av ett fortsatt tätt nordiskt samarbete för att förhindra den här typen av aktiviteter i de nordiska länderna.

About Sten

Check Also

Tre knivskurna i Kungsbacka

BrottTT Tre personer har blivit knivskurna i samband med ett bråk strax utanför Kungsbacka i …