Konservativa brittiska parlamentsledamoten Anna Soubry (i mitten) hoppar av sitt parti i protest mot regeringens hantering av brexit. Arkivfoto.

Avhoppen växer i London – nu även från May

StorbritannienBryssel, TT:s korrespondent

Hela havet stormar i det brittiska parlamentet när ytterligare fyra ledamöter hoppar av sina partier.

Hela regeringsbasen skakar sedan avhoppen nu även kommer från premiärminister Theresa Mays Konservativa parti.

Först beslutade Labours Joan Ryan att ansluta sig till de sju partikamrater som i måndags bestämde sig för att lämna Labour och sitta i en egen oberoende grupp i underhuset.

På Twitter skriver hon att Labour har ”infekterats” med ”antijudisk rasism” sedan Jeremy Corbyn blev partiledare 2015.

Vid lunchtid i dag kom sedan nästa avhopp – med betydligt större konsekvenser.

Välkända brexitmotståndarna Anna Soubry, Sarah Wollaston och Heidi Allen har alla beslutat att hoppa av från Konservativa partiet.

”Vi känner att vi inte längre kan stanna kvar i ett regeringsparti vars politik och prioriteringar så djupt är i händerna på (hårdbrexitgruppen) ERG och (nordirländska unionistpartiet) DUP”, skriver trion i ett brev till premiärministern enligt tidningen The Guardian.

Därmed är nu hela regeringsbasen i gungning i London. Theresa May har redan sedan tidigare tvingats förlita sig på stödet från DUP:s tio ledamöter i parlamentet för att uppnå majoritet.

Tillsammans med DUP har Konservativa partiet just nu dock endast 324 av de 650 mandaten – vilket ger majoritet endast tack vare att de nordirländska republikanerna Sinn Féin av tradition bojkottar sina parlamentsplatser.

About Sten

Check Also

Libanons premiärminister flaggar för val

LibanonTT-AFP-Reuters Libanons premiärminister Hassan Diab vill tidigarelägga landets parlamentsval för att få stopp på den …