Birka Cruises ställer in alla avgångar till och med den 7 april på grund av coronaviruset. Arkivbild.

Kryssningar från Stockholm ställs in

CoronavirusetTT

Rederierna Tallink Silja och Birka Cruises ställer in trafiken från Stockholm med anledning av coronaviruset. Birkas kryssningsavgångar ställs in från och med söndagen fram till den 7 april.

”Just nu ligger hela vårt fokus på att rida ut stormen som den senaste tidens oro för coronaviruset har skapat. Rederinäringen och den övriga turism- och resebranschen är i oroliga tider extra utsatt och därför behöver vi i nuläget vara proaktiva och ta till den här typen av insatser”, skriver Birka Cruises vd Tomas Karlsson i ett pressmeddelande.

Konkurrenten Tallink Silja fattar ett liknande beslut. Färjan Baltic Queen avreste från Stockholm på lördagen som vanligt, men det var den sista avgången på ett tag. Från och med söndag kommer bolagets färjor att ställas i Tallinn.

”Vi är redo att vidta alla nödvändiga åtgärder och agera beslutsamt samt utan dröjsmål i den nuvarande situationen. Vi kommer att samarbeta med myndigheterna för att hitta de bästa lösningarna för att förhindra spridning av viruset” säger Paavo Nõgene, vd på Tallink Grupp, i ett pressmeddelande.

TT har sökt Viking Line, som på lördagskvällen inte hade någon information om inställda avgångar på sin hemsida.

About Sten

Check Also

Nu kommer svar om flygolyckan i Umeå

OlyckaTT Vad var det som hände då nio personer omkom när ett flygplan från Umeå …