Daniel Bodin flyger i luften med sin snöskoter under X-games i Aspen.

Bodin mästare i X-games

X-gamesTT

Snöskoterproffset Daniel Bodin har tagit sitt femte guld i X-games.

Snowboardåkaren Sven Thorgren får däremot fortsätta jaga sin första titel i Aspen, USA.

Daniel Bodin vann freestyle-klassen i X-games, trots en skada i ena tummen och begränsade träningsmöjligheter de senaste veckorna.

I finalen fick Bodin 91,66 poäng av domarna, en poäng mer än regerande mästaren och favoriten Brett Turcotte från Kanada. De två var en klass bättre än övriga i startfältet. Guldet var Bodins femte i X-games.

Rasmus Johansson slutade femma i finalen, men tävlingen höll på att sluta riktigt illa för svensken. Under ett av sina hopp halkade han med högerhanden och flög av sin snöskoter. Publiken höll andan när de insåg att Johansson kunde få skotern över sig, men han hann rulla undan och undgick att hamna under det nära 300 kilo tunga fordonet.

Snowboardåkaren Sven Thorgren, 24, var bäst i big air-kvalet, men i finalen blev det bara en tredjeplats. Thorgren fick inte till något av sina två åk och var poängmässigt långt från japanen Takeru Otsuka, som vann tävlingen, och silvermedaljören Mark McMorris, Kanada.

I slopestyle-finalen slutade Thorgren på sista plats. Mark McMorris, Kanada, vann före Rene Rinnekangas, Finland, och norrmannen Mons Røisland.

About Sten

Check Also

Kriminalvårdens nya gd: De får bära ut mig

BrottTT Brist på platser, besöks- och permissionsförbud, coronapandemi och stabsläge har präglat Martin Holmgrens första …