Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Brandmän bland skadade i explosion i Paris
Explosionen rapporteras ha inträffat i bageriet Hubert vid Rue de Trévise i Paris nionde arrondissement.

Brandmän bland skadade i explosion i Paris

FrankrikeTT

Fem personer rapporteras ha livshotande skador efter en kraftig explosion i ett shoppingkvarter i centrala Paris. Det tros röra sig om en olycka, orsakad av en gasläcka.

Explosionen ägde rum i ett bageri vid gatan rue de Trévise i den franska huvudstadens nionde arrondissement. På bilder från platsen syns hur hela byggnadens bottenvåning är urblåst och hur bråte och skadade fordon ligger utspridda på gatan utanför.

Det var en hög explosion som hördes ända hit. Vi kände hur byggnaden skakade till, säger en anställd vid hotellet Holiday Inn Paris Opera, tre kvarter från bageriet, över telefon till TT.

Hundratals brandmän

Explosionen inträffade efter en eldsvåda i byggnaden, skriver Parispolisen på Twitter , och enligt uppgifter till flera medier misstänker man att den orsakats av en gasläcka.

Totalt har minst 12 personer skadats allvarligt, enligt AFP som hänvisar till räddningstjänsten. Av dem uppges fem personer vara kritiskt skadade, varav två brandmän. Ytterligare 24 personer ska ha skadats lindrigt.

Omkring 200 brandmän har arbetat med att släcka branden i huset och evakuera boende ovanför bageriet, medan sjukvårdspersonal vårdat skadade vid platsen.

Situationen är nu under kontroll, säger inrikesminister Christophe Castaner, som anlänt till platsen, enligt Reuters.

”Glas överallt”

Ett ögonvittne som nyhetsbyrån talat med beskriver hur en omfattande eldsvåda fortsatte att härja i byggnaden efter explosionen:

Det låg krossat glas överallt, butiksfasader var urblåsta och rutor krossade upp till tredje och fjärde våningen, säger 38-åriga David Bangura.

Bageriet ligger i ett turisttätt shoppingområde i närheten av tunnelbanestationen Grands Boulevards. Enligt de öppettider bageriet angett på Google är det stängt under helgen.

Parispolisen var sedan tidigare i högt beredskapsläge med anledning av att rörelsen gula västarna i dag planerat protester för nionde helgen i rad.

Polisen befarar att det kan inträffa fler explosioner och har därför evakuerat kvarteret och uppmanar allmänheten att hålla sig utanför avspärrningarna.

About Sten

Check Also

Man bröt utegångsförbud – sköts ihjäl

NigeriaTT-AFP En man i Nigeria som gick ut, trots landets order att stanna hemma, sköts …