Home / Ekonomi / British Airways-ägaren går bättre än väntat
British Airways-ägaren IAG går bättre än väntat. Arkivbild

British Airways-ägaren går bättre än väntat

EkonomiTT-Reuters

Den brittiska flygplanskoncernen IAG, som bland annat äger British Airways, redovisar en rörelsevinst på 960 miljoner euro för årets andra kvartal. Det var bättre än väntat.

Analytiker hade i snitt räknat med en vinst på 914 miljoner euro, enligt en enkät gjord av bolaget.

Aktien lyfter med drygt 3 procent på Londonbörsen efter rapporten.

Resultatet stärks av ett försäljningslyft på 1 procent, och att kostnaderna per passagerare var lägre än väntat.

I delårsrapporten uppger IAG dessutom att man räknar med att försäljningen per passagerare, justerat för valutaeffekter, ska förbättras under återstoden av året.

Enligt IAG-chefen Willie Walsh syns inga spår av någon ökad brexit-oro inför i bokningsläget. Han tillägger att han tror brexit kommer slå mot brittisk ekonomi, men att det inte kommer medföra några problem med tillstånd och regleringar av flygindustrin.

Walsh tillägger i en intervju med den brittiska tv-kanalen BBC att han hoppas kunna göra upp med British Airways-piloternas fackförbund Balpa för att undvika den strejk som piloterna flaggade för i juli.

IAG, som tidigare i år drog sig tillbaka från ett försök att köpa det norska lågprisflygbolaget Norwegian, har förgäves försökt få ett domstolsförbud mot strejken.

About Sten

Check Also

Skadedjursbekämpning dödade tre i Rumänien

RumänienTT-AFP Rumänska myndigheter grep på tisdagen ägaren av en skadedjurssaneringsfirma i den västliga staden Timisoara. …