Adam Brodecki gjorde ett "zorromål" mot Färjestad. Arkivbild.

Brodeckis läckra ”zorromål” sänkte FBK

IshockeyTT

När säsongen summeras kan det mycket väl ha varit årets mål i SHL.

Adam Brodeckis ”zorromål” avgjorde seriefinalen när Växjö slog Färjestad med 3–1.

22-årige Brodecki stod bakom kassen, lade upp pucken på bladet och snirklade blixtsnabbt upp den i nätet bakom FBK-keepern Stefan Steen.

Vansinnigt vackert.

Dessutom väldigt viktigt i en toppmatch som stod och vägde i början av tredje perioden. Adam Brodeckis trollkonster med klubban betydde 3–1 för Växjö och det lät löjligt enkelt när liraren själv beskrev målet efteråt.

Jag kände att jag fick tid där. Jag har gjort sådana mål under juniortiden, så den sitter lite i ryggmärgen, sade han till C More.

”Det var kul”

Till och med delar av Karlstadpubliken applåderade Brodeckis läckra uppvisning.

Det är inte så ofta som de jublar åt bortalaget när de gör mål, så det var kul, sade Brodecki.

Karlstadpubliken fick jubla på allvar redan tidigt i matchen, för det var Färjestad som fick en drömstart med mål redan efter 1.37 när Linus Persson pangade in 1–0. Men tabelltvåan Växjö, med två raka förluster i bagaget, gav sig inte så enkelt. I slutminuten av första perioden satte Andrew Calof 1–1 och innan halva matchen var spelad hade Elias Pettersson gett gästerna ledningen.

Vi har sagt att vi måste bli ett jobbigare lag att möta och det tycker jag att vi är i dag, sade Pettersson till C More efter andra perioden.

”Växjö var bättre”

Sedan klev Adam Brodecki in i handlingen – och tog uttrycket ”jobbig att möta” till nya nivåer. Färjestad försökte resa sig, men Brodeckis mål blev nådastöten för serieledaren.

De gör ett riktigt konstmål. Vi försöker ändå efter det, men vi räckte inte riktigt till. Växjö var bättre än oss i dag måste jag säga, sade FBK-tränaren Johan Pennerborn till C More.

Färjestad toppar fortfarande tabellen på 27 poäng. Växjö, med en match mindre spelad, skuggar på 25.

About Sten

Check Also

Regeringen öppnar för större publik

PolitikTT Regeringen öppnar för lättnader för 50-regeln vid publikevenemang om inte smittspridningen förvärras. Från den …