Elias, till vänster, och Mikael Ymer finns med i det svenska Davis Cup-laget. Arkivbild.

Bröderna Ymer i DC-laget

TennisTT

Både Elias och Mikael Ymer finns med i det svenska Davis Cup-lag som möter Colombia i kvalet på bortaplan i Bogota den 1-2 februari.

Bröderna saknades senast, på bortaplan mot Schweiz i september, när Sverige tog steget tillbaka till tennisens toppnivå och nu är rankat 14 i världen.

Övriga spelare i DC-kaptenen Johan Hedsbergs lag är Markus Eriksson, Jonathan Mrida – som avgjorde Schweizmatchen – och Robert Lindstedt.

”Jag är jätteglad att de här fem killarna vill spela den här matchen och har tackat ja. Det är ett på papperet starkt svenskt lag där alla har gjort bra insatser i Davis Cup tidigare”, säger Hedsberg enligt ett pressmeddelande.

Davis Cup har gjorts om till i år och 24 lag deltar i kvalet. De tolv vinnarna går vidare till finalveckan i november dit de fyra semifinalisterna från förra årets upplaga, Frankrike, Kroatien, Spanien och USA, är direktkvalificerat.

Vid svensk förlust väntar lottning om fortsatt spel och förmodligen en playoffmatch i höst.

Matchen spelas på grus inomhus och avgörs över två dagar med två singlar första dagen och dubbel och två singlar den andra.

About Sten

Check Also

Strid om aboriginernas flagga väcker känslor

AustralienTT Vem har rätt att använda aboriginernas flagga i Australien? Flaggan är upphovsrättsskyddad och förbjuds …