Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Damberg vill inte ge detaljer om vapenstöld
Inrikesminister Mikael Damberg (S). Arkivbild.

Damberg vill inte ge detaljer om vapenstöld

PolitikTT

Regeringskansliet har agerat efter avslöjandena om vapenstölder i Regeringskansliet, enligt inrikesminister Mikael Damberg (S). Han vill dock inte säga vad för slags åtgärder man vidtagit.

I november avslöjade Dagens Juridik att ett flertal pistoler och ammunition stulits från Regeringskansliets lokaler. En person är misstänkt för en av stölderna men något åtal har inte väckts.

På torsdagen svarade Damberg på en interpellation av Mikael Oscarsson (KD) som var ställd till statsminister Stefan Löfven om hur han har agerat för att förhindra fler vapenstölder.

Vapen ska inte kunna försvinna från Regeringskansliets lokaler. Att vapen har försvunnit från bevakningsföretaget är självklart mycket allvarligt och det inträffade utreds nu av polisen, säger Damberg.

Enligt honom har Regeringskansliet haft en dialog med bevakningsföretaget och olika åtgärder har vidtagits.

Eftersom säkerhetsarbetet i Regeringskansliet omfattas av sekretess kan jag inte gå in på några närmare detaljer om vilka dessa åtgärder är, säger Damberg.

Oscarsson försökte få svar på en rad detaljerade frågor om bland annat mängden vapen, men Damberg svarade att han varken kunde eller ville svara på frågorna, eftersom det handlar om skyddsvärd information om skyddet för statsledningen. Att röja uppgifterna skulle kunna vara ett brott mot tystnadsplikten, enligt Damberg.

About Sten

Check Also

Rimfrosteffekt: Kriminella lever på besparingar

BrottTT 117 personer har häktats och 396 vapen, drygt 13 kilo ecstasy och 32 exklusiva …