Home / Kultur / Konst kultur och nöje / De kan gå till final i Melodifestivalen
Lisa Ajax framför bidraget "Torn" under Melodifestivalens sista deltävling i Lidköping Arena.

De kan gå till final i Melodifestivalen

MelodifestivalenTT

Bishara, Arvingarna, Lisa Ajax, John Lundvik och Ann-Louise Hanson kämpar vidare om de två sista direktplatserna till finalen i Stockholm.

För Pagan Fury och Anton Hagman tog drömmen tyvärr slut.

Svenska folket har röstat och Bishara, Arvingarna, Lisa Ajax, John Lundvik och Ann-Louise Hanson är kvar i tävlingen. De fem artisterna har fortfarande chansen att knipa någon av de två direktplatserna till finalen i Stockholm eller någon av de två platserna till Andra chansen.

För Pagan Fury och Anton Hagman räckte det inte hela vägen fram och artisterna fick lämna tävlingen redan i den första sållningen.

Deltävling fyra i Lidköping öppnade rekordsnabbt – utan öppningsnummer. De tre taggade, och dansande, programledarna Sarah Dawn Finer, Eric Saade och Marika Carlsson hälsade välkomna till den fjärde och sista deltävlingen av Sveriges största musiktävling i Lidköping arena.

Hej Lidköping! Äntligen är vi här, sade Marika Carlsson.

Kodjo Akolor var inte på plats då han var tvungen att vabba.

Ni kommer att klara er jättebra, hälsade Kodjo i den inledande sketchen

Förhandsfavorit

Den stora förhandsfavoriten inför kvällens deltävling var John Lundvik som framförde bidraget ”Too late for love” ihop med en kör han har flugit in från Washington.

Enligt Melodifestivalklubbens undersökning efter det första publika genrepet på fredagen kom John Lundvik dock tvåa, strax efter Bishara. Den unge debutanten gjorde sitt första stora framträdande – tidigare har han bara sjungit för sina skolkamrater i matsalen.

Hans låt ”On my own” är bland annat är skriven av den tidigare vinnaren Benjamin Ingrosso och hur det skulle gå var ingenting Bishara grubblade över inför tävlingen.

Jag vet faktiskt inte, har inte tänkt på det. Jag kör mitt eget race och hur det än går så känner jag mig som en vinnare, sade Bishara på fredagen.

Eloise-känslor

De tidigare vinnarna Arvingarna gjorde comeback i tävlingen med låten ”I do”. Dansbandet känner liknande känslor för årets bidrag som de gjorde inför sin vinnarlåt ”Eloise” 1993.

Det är lite så vi har känt sedan vi fick låten från början. Okej, det är inte ”Eloise”-låten men den har samma uppbyggnad, lite coolare i versen, en brygga som lyfter och fullt drag i refrängen, sade frontmannen Casper Janebrink till TT på fredagen.

Rättad: I en tidigare version förekom en felaktig uppgift om Bisharas placering i Melodifestivalklubbens undersökning.

About Sten

Check Also

Greta Thunberg raket på maktbarometern

MediaTT Greta Thunberg är årets raket på Medieakademins maktbarometer. Det finns ingen i vår historia …