”Det är våra barn som kommer att leka bland avgaser!”

För några år sen fick jag höra talas om Förbifart Stockholm och att bygget av vägen skulle påverka vår naturmiljö och hälsa. Miljöfrågan var inget som jag kunde relatera till, jag hade massa andra problem att bry mig om. Nu har det gått några år och jag har fått reda på att man kommer att bygga vägen genom Hjulsta- Tensta.

Det är 200 000 bilar som kommer att åka förbi mitt, min familj och mina vänners hem varje dag. Alla dom här bilarna kommer att förstöra vår miljö rejält. Byggs vägen kommer vi inte att kunna andas in ren luft när vägen är färdig. Förutom det kommer vår förort att isoleras ännu mer eftersom att vägarna byggs så att de stänger in oss.

I våra områden byggs vägen över jord, runt de rikare områdena inne i stan kommer vägen att byggas under en tunnel. Allt för att de ska slippa oljud och bilarnas avgaser.

I våra områden byggs vägen över jord, runt de rikare områdena inne i stan kommer vägen att byggas under en tunnel. Allt för att de ska slippa oljud och bilarnas avgaser. De som bestämt att bygga vägen bryr sig alltså inte om att folk i våra områden får astma eller att våra barn inte kommer att kunna leka ute i naturen. Det här är miljörasism! Man lägger stora resurser på vägar som inte är till för oss, de enda som vägarna kommer att göra för oss i Hjulsta-Tensta är att förstöra vårt hem.

Jag som bor här känner ett stort behov av att uppmärksamma detta eftersom att det är VÅRA liv som kommer att försämras, Det är våra barn som kommer att leka bland avgaser. Det är våra amos som kommer att störas av bullrande och tutande bilar. Det här är ännu ett bevis på att vår livskvalitet ligger på politikers händer som tar beslut över våra huvuden.

Det är inte deras barn som kommer att få smutsig luft att andas in.

Jag antar att det är enklare för dem att bestämma sånt här eftersom att de själva inte bor här. Det är inte deras framtid som påverkas. Det är inte deras barn som kommer att få smutsig luft att andas in. Det är viktigt att vi reagerar på det här, Det är ingen slump att vi gör något åt det. Det är trots allt våra liv det handlar om. Vägbygget kan fortfarande stoppas och det är viktigt att vi organiserar oss!

Hjulsta-Tensta Bo
Foto: Privat (Bilden är från en demonstration mot Förbifart Stockholm som genomfördes på måndag av Planka.se och Hjulsta-Tensta Bo)

About Sten

Check Also

”Framgångar i kampen kan bli kontraproduktiva genom att utesluta människor”

Replik på Najma Ali:s debattinlägg angående Vänsterpartiet och afrofobi. Under den kända gruvstrejken i Malmfälten 1969 …