Home / Utrikes / Australien / Djokovic klar för drömfinal mot Nadal
Novak Djokovic.

Djokovic klar för drömfinal mot Nadal

TennisTT

Världsettan Novak Djokovic var helt överlägsen i semifinalen i Australian Open.

I finalen mot världstvåan Rafael Nadal har Djokovic chansen att skriva historia – och bli den första som vinner grand slam-turneringen i Melbourne på herrsidan sju gånger.

Det blir en drömfinal mellan världsettan Novak Djokovic och formstarka världstvåan Rafael Nadal i Australian Open. Detta efter att Djokovic krossat fransmannen Lucas Pouille i tre raka set, 6–0, 6–2, 6–2, i semifinalen som var över redan efter en timme och 23 minuter.

Absolut en av de bästa matcherna jag spelat på den här banan. Allt fungerade, till och med bättre än jag hade hoppats, säger Djokovic i segerintervjun.

Kan bli historisk

Den 31-årige serben har nu chansen att bli historisk som den första spelaren att vinna herrturneringen sju gånger. I nuläget står han precis som Roy Emerson och Roger Federer på sex segrar.

Men motståndaren Rafael Nadal har, precis som Djokovic, visat upp en lysande form i årets första grand slam och vann sin semifinal lika överlägset.

Jag skulle definitivt köpa en biljett till den matchen, säger Djokovic om finalen.

Den blir en repris på 2012 då de båda spelarna möttes i Melbourne, rankade etta och tvåa i världen, i en långkörare som anses vara en av de bästa matcherna någonsin.

Djokovic vann mötet efter 5 timmar och 53 minuter.

Det är nya regler nu och matchen kommer inte att bli lika lång den här gången. Det var en upplevelse som bara händer en gång i livet. Men förhoppningsvis kan resultatet bli samma för mig, säger Djokovic.

Nadal överraskad över formen

Nadal, som inte tävlat sedan september på grund av skador, är själv överraskad över hur bra han spelat.

Det är inte enkelt att vara tillbaka efter fyra-fem månader och spela så som jag spelar. Det förväntade jag mig inte.

Finalen spelas på söndag, 9.30 svensk tid.

About Sten

Check Also

Ljusare moln ska skydda korallerna

ForskningTT Med hjälp av en vattenkanon har australiska forskare för första gången i världen testat …