Novak Djokovic.

Djokovic klar för drömfinal mot Nadal

TennisTT

Världsettan Novak Djokovic var helt överlägsen i semifinalen i Australian Open.

I finalen mot världstvåan Rafael Nadal har Djokovic chansen att skriva historia – och bli den första som vinner grand slam-turneringen i Melbourne på herrsidan sju gånger.

Det blir en drömfinal mellan världsettan Novak Djokovic och formstarka världstvåan Rafael Nadal i Australian Open. Detta efter att Djokovic krossat fransmannen Lucas Pouille i tre raka set, 6–0, 6–2, 6–2, i semifinalen som var över redan efter en timme och 23 minuter.

Den 31-årige serben har nu chansen att bli historisk som den första spelaren att vinna herrturneringen sju gånger. I nuläget står han precis som Roy Emerson och Roger Federer på sex segrar.

Men motståndaren Rafael Nadal har, precis som Djokovic, visat upp en lysande form i årets första grand slam. Spanjoren har inte tävlat sedan september på grund av skador och är själv överraskad över hur bra han spelat.

Det är inte enkelt att vara tillbaka efter fyra-fem månader och spela så som jag spelar. Det förväntade jag mig inte, sade han efter sin lika överlägsna semifinalseger i går.

Finalen spelas på söndag, 9.30 svensk tid.

About Sten

Check Also

Skärpta regler efter nya fall i Victoria

AustralienTT-Reuters Den australiska delstaten Victoria återinför flera restriktioner med anledning av coronavirusets spridning. Beskedet kommer …