Home / zed / Abu Dhabi - Förenade Arabemiraten / Djokovic avstod – då gjorde Murray comeback
Novak Djokovic. Arkivbild.

Djokovic avstod – då gjorde Murray comeback

TennisTT-AFP

Novak Djokovics comeback blev i stället Andy Murrays.

Jag var väldigt lyckligt lottad som fick komma ut på planen och spela igen, säger britten.

Det var långt ifrån fläckfritt rent spelmässigt när Andy Murray var tillbaka på tennisbanan igen efter en lång frånvaro på grund av en segdragen höftskada. Men Murray växte under matchens gång – och stundtals syntes skymten av en före detta världsetta i uppvisningsturneringen i Abu Dhabi.

Men egentligen var det inte förvånande att den 16-rankade britten förlorade med 2–6 i ensetaren mot spanjoren Bautista Agut.

Det kändes bättre ju längre det gick även om det gick långsamt i starten. Roberto är en av de bästa i världen och när du inte har tävlat på ett tag tar det ett tag att komma tillbaka, säger Murray.

Armbågsskadan stoppade Djokovic

Från början var det Novak Djokovic som hade planerat att göra comeback efter en längre tids skadefrånvaro. Men bara timmar innan första serve meddelade den tolvrankade serben att han skjuter på sin comeback på grund av den armbågsskada som han ådrog sig i Wimbledon i juli och som har hållit honom borta från tennisen sedan dess.

”Olyckligtvis har jag under de senaste dagarna börjat få ont i armbågen och efter ett antal tester så har mitt medicinska team avrått mig från att ta några risker, att lämna återbud till turneringen och att omedelbart fortsätta med rehabiliteringen.” skriver Djokovic på sin hemsida.

Skulle träna

När comebacken i stället kommer ske är oklart. Om drygt två veckor inleds Australian Open, årets första grand slam-turnering som 30-årige Djokovic vunnit sex gånger.

I Australien skulle egentligen Murray ha gjort comeback, då planen var att spela i Brisbane nästa vecka.

Jag var egentligen bara här för att få lite träning. Så klart olyckligt att ”Novak” inte kunde spela, men jag fick frågan och tackade ja, säger Murray.

About Sten

Check Also

Europas enda dugliga is – i Orsa

IsjaktsseglingTT Den milda vintern spökar även i sportvärlden, och när årets VM och EM i …