Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Dödshot mot skola efter förälders nätinlägg
Skolpersonal dödshotas efter en religionslektion om Islam. Arkivbild.

Dödshot mot skola efter förälders nätinlägg

UtbildningTT

En förälder blev arg efter en religionslektion som eleverna haft om Islam och lade ut en bild och ett inlägg på Facebook. Nu dödshotas både läraren och skolans rektor, skriver Lärarnas Tidning.

Under lektionen, i en skola i en kommun i Uppland, fick eleverna skriva ett brev och svara på frågor i jagform. Det blev formuleringar som: ”Hej jag tillhör Islam. Jag ber i moskén. Jag firar Ramadan”, något som enligt föräldern innebar att barnen bekände sig till islam.

Bilden på hemuppgiften hamnade på en hemsida som ofta ägnar sig åt medie- och invandringskritik.

Det brakade loss ordentligt på onsdagsmorgonen, det gick ganska fort. I och med att det gick vidare till hemsidan har föräldern tappat kontrollen fullständigt. Det lever sitt eget liv. Det är hot från alla möjliga håll. Rektorn och läraren har fått lämna ifrån sig sina telefoner, de ska inte behöva ta emot allt, säger den tillförordnade utbildningschefen i kommunen till Lärarnas Tidning.

Det rör sig om konkreta dödshot och någon har också lagt ut privata kontaktuppgifter om skolpersonalen.

Läraren och rektorn är trots hoten kvar i tjänst och får stödsamtal. Skolan har också fått stort stöd från föräldrar och lokalsamhälle, skriver tidningen.

About Sten

Check Also

Man allvarligt knivskuren i Jakobsberg

BrottTT En man i 25-årsåldern har blivit knivskuren i ett bostadsområde i Jakobsberg norr om …