Home / Kultur / Film / Dolph Lundgren: Folk såg mig som en robot
Dolph Lundgren spelar återigen boxaren Ivan Drago från "Rocky IV". Arkivbild.

Dolph Lundgren: Folk såg mig som en robot

FilmTT

Svenska stjärnan Dolph Lundgren återvänder till den ikoniska rollen som boxaren Ivan Drago i ”Creed II”.

Det var mitt genombrott, men rollen gjorde att jag hamnade i ett fack, säger han i en stor intervju med Hollywood Reporter.

Dolph Lundgren berättar om hur den misshandel han utsattes för av sin pappa under uppväxten bidrog till att han ville bevisa sig själv. 27 år gammal fick han efter egna påtryckningar rollen som Ivan Drago i filmen ”Rocky IV” 1985. Men då visste han inte att rollen som den känslokalle Drago skulle förfölja honom genom livet.

Folk trodde att jag var en robot utan känslor. Nu kan jag visa att det är tvärtom och det är väldigt, väldigt tillfredsställande, säger han.

Sönerna möts

I ”Creed” från 2015 återvände Sylvester Stallone till sin boxande rollfigur Rocky, men då som tränare åt sin gamle kompis Apollo Creeds son Adonis, spelad av Michael B Jordan. Stallone nominerades till en Oscar för bästa biroll och vann en Golden Globe för rollen. Stallone har själv skrivit manus till ”Creed II”, där Dolph Lundgren återvänder som Ivan Drago och tränar sin son Viktor inför en match mot Adonis. Och Lundgren är nöjd över att få spela en äldre, nedtonad Drago.

Jag använder mig av mina egna erfarenheter. Han är också en kille som har förlorat allt och som har lidit en hel del. Och jag har lidit mycket i mitt liv, säger Lundgren till Hollywood Reporter.

”Blotta sin själ”

Han avslöjar också att det tog honom många år av terapi för att komma över händelser i barndomen, men att det hjälpt honom att öppna sig för mer mogna roller.

Jag var tvungen att jobba på lite av de trauman jag gått i genom, men jag visste inte hur jag skulle göra det. Det tog mig flera år att göra det på vita duken. Men med bra regissörer och filmer folk faktiskt vill se så gick det. Ibland är det svårt att gå in och blotta sin själ i en film i stället för att ta den enkla vägen ut, säger han.

About Sten

Check Also

Beslut om karantän för inresande till New York

USATT-Reuters Personer från virushärjade stater i USA ska från och med torsdag sitta två veckor …