Anna Dyvik. Arkivbild.

Nilsson tvåa – Falla mot seger i sprintcupen

LängdskidorTT

Stina Nilsson slutade tvåa och fick på nytt se sig slagen av Maiken Caspersen Falla.

Efter segern i Drammen är norskan nära segern i den totala sprintvärldscupen.

Jag ser det nästan som avgjort. Det är bara att gratulera, säger svenskan till Aftonbladet.

OS-guldmedaljören från Malung fortsätter att rada upp topplaceringar i världscupen. Men efter att, precis som i Lahtis i helgen, ha slutat tvåa bakom Falla i den klassiska stadssprinten i norska Drammen är chanserna att vinna sprintcupen minimala.

Stina Nilsson har i och med andraplatsen 495 poäng totalt, att jämföra med Maiken Caspersen Fallas 543. Skillnaden är alltså 48 poäng inför den sista sprinttävlingen i Falun nästa vecka, där en seger endast ger 50 poäng i och med att den ingår i en minitour.

”Väldigt viktigt”

Nilsson måste därför vinna hemma på Lugnet och passerar Falla om norskan misslyckas totalt och inte slutar bättre än på 30:e plats då.

Det här var väldigt viktigt för mig. Jag vill verkligen ha ”globen” (pokalen för sprintcupen), säger Maiken Caspersen Falla i segerintervjun efteråt.

Stina Nilsson var enda svenska åkare i finalen i Drammen. Falla körde hårt från start i finalen och Nilsson låg länge inte bättre än trea, med även Natalia Neprjajeva framför sig i spåren. Ryskan var ett tag till och med uppe förbi Falla, men kroknade på upploppet samtidigt som en urstark Falla rusade mot segern i uppförsbacken på upploppet.

Stark avslutning

Nilsson hade inte samma gnistrande form som i OS i Pyeongchang, men kämpade ändå sig till andraplatsen efter att ha åkt i mål 1,39 sekunder bakom norskan.

När jag är i bra form tycker jag att det är skönt att ligga långt fram, och då blir det lätt så att jag hamnar lite längre bak när jag inte har det överskottet. Det funkade i dag, jag tog mig fram i de luckor som fanns, säger svenskan till Aftonbladet.

Anna Dyvik, som var bästa svenska i kvalet med en andra plats, och Hanna Falk slogs ut i semifinal.

Jag blev lite instängd på upploppet, man jag valde ju spår själv. Det kändes som att jag ville åka fortare, men det fanns ingenstans att ta vägen. Det var lite frustrerande, säger Falk till Aftonbladet.

Ida Ingemarsdotter och Jonna Sundling slogs ut i kvartsfinal. Maja Dahlqvist var utslagen redan efter kvalet.

About Sten

Check Also

Kriminalvårdens nya gd: De får bära ut mig

BrottTT Brist på platser, besöks- och permissionsförbud, coronapandemi och stabsläge har präglat Martin Holmgrens första …