Home / Kultur / Film / Ekborg i ”Let’s dance”: Jag är ju smällfet
Dan Ekborg tävlar i årets upplaga av "Let's dance". Arkivbild.

Ekborg i ”Let’s dance”: Jag är ju smällfet

TvTT

Dan Ekborg är klar för ”Let’s dance”. Skådespelaren avslöjade sin medverkan i TV4 under fredagsmorgonen.

Det känns jättekul, jag fick frågan för första gången för flera år sedan men har inte haft möjlighet på grund av arbetet på teatern förrän nu när det blev det en lucka, säger Dan Ekborg entusiastiskt.

När TT når Ekborg sitter han i en taxi på väg mot träningen från TV4-huset där han, i direktsändning, just avslöjat sin medverkan.

Vi har övat en vecka nu och man har blåsor överallt och så har jag ju protes efter en knäoperation så vi får se hur det går, men i den här åldern har man ju inte så många utmaningar kvar, så det är riktigt roligt.

”Missade att flörta”

TT: Du är ju van att stå på scen, men vad har du för relation till dans?

Jag har ju aldrig dansat på scenen tidigare men jag älskar att dansa, när jag var yngre missade jag ibland att flörta med tjejer och sånt för jag stod på dansgolvet själv och dansade, säger han och skrattar.

Främst är det fridansen som lockar, att dansa koreograferade danser i par blir en utmaning, menar Ekborg som dock tror att han kommer att få god hjälp av danspartnern Cecilia Ehrling Danermark.

”Jag är ju smällfet”

TT: Man hör ofta deltagare berätta om den hårda träningen, hur vältränad är du?

Jag är ju smällfet, utbrister Ekborg och fortsätter:

Så jag hoppas på att gå ner en del.

”Tvåa känns okej”

TT: Vad hoppas du på med din medverkan?

Jag vill komma minst tvåa och inte sämre än trea i alla fall. Jag växte ju upp med att höra ”du blir aldrig lika bra som din pappa” så tvåa känns okej, bara jag inte åker ut först, det vore lite pinsamt, säger han och konstaterar att det kan bli stressigt om han blir kvar ”för länge” eftersom tävlandet då måste kombineras med rollen i ”Spelman på taket”.

Sedan tidigare är det klart att skidskytten Magdalena Forsberg och Freddie ”Fab Freddie” Svensson medverkar i årets omgång. Bland de namn som det har spekulerats kring märks bland andra Robin Bengtsson, Kristin Kaspersen, Thomas Ravelli och Lance Hedman Graaf.

Förra året var det Jon Henrik Fjällgren som gick hem med segern i tävlingen.

About Sten

Check Also

Branschen kräver mer – ”tidningar försvinner”

MedierTT Trots regeringens stödpaket till svenska medier skriker branschen efter mer. Utan fler åtgärder kommer …