Home / Ekonomi / Ekonomi, affärer och finans / Eskilstuna överklagar om tiggeriregler
Eskilstunas kommun överklagar länsstyrelsens avslag om att införa regler om tillstånd för att tigga. Arkivbild

Eskilstuna överklagar om tiggeriregler

SamhälleTT

Eskilstunas kommun vill införa regler om att det ska krävas tillstånd för att tigga, något som statsminister Stefan Löfven tidigare kallat för ”intressant”. Men i början av juli upphävde länsstyrelsen i Södermanland beslutet, bland annat med hänvisning till att det inte går att skilja på tiggeri från att samla in pengar som gatumusikant. Nu överklagar kommunen beslutet.

Att jämföra det med musikanter är att göra det väldigt enkelt för sig. Om man frågar människor i största allmänhet tror jag att de också tycker att man inte kan göra en sådan jämförelse, säger Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande, till Eskilstuna-Kuriren.

En undersökning från DN/Ipsos visar att 55 procent av stockholmarna vill förbjuda tiggeri. Allt färre stockholmare ger också pengar till tiggare, Andelen som ger pengar minst en gång i månaden har sjunkit från 35 till 13 procent sedan 2015.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …