Hans-Georg Maassen. Arkivbild.

Ex-underrättelsechef: Tyska medier luktar DDR

TysklandTT

Tyska tidningar och etermedier kan jämföras den statsstyrda pressen i det forna Östtyskland – det antyder en tidigare chef för tyska underrättelsetjänsten BFV.

I ett inlägg på Twitter konstaterar Hans-Georg Maassen att han ser den ansedda schweiziska tidningen Neue Zürcher Zeitung (NZZ) ungefär som ”väst-tv”. Det är ett uttryck från tiden före Tysklands återförening som syftar på de västtyska tv-sändningar som kunde tas emot även i den socialistiska diktaturen DDR. Underförstått skulle då tyska medier i stället presentera en förljugen bild av sanningen, ungefär som de östtyska medierna.

Inlägget länkar till en NZZ-artikel om ”slutet för majoritetssamhället” i Frankfurt am Main och andra tyska städer där många har invandrarbakgrund.

Maassen, som tillhör den konservativa flygeln i det kristdemokratiska regeringspartiet CDU, fick i höstas lämna sin post sedan han anklagats för att ha lämnat ut icke offentliggjorda underrättelseuppgifter till högerpopulistiska Alternativ för Tyskland (AFD). Sedan dess har han flera gånger väckt uppmärksamhet med sina uttalanden, senast i slutet av juni, då han sade att han inte gick med i CDU för 30 år sedan för att ”1,8 miljoner araber skulle komma till Tyskland”.

About Sten

Check Also

Omtvistade talibanfångar släpps i Afghanistan

AfghanistanTT-Reuters Tusentals afghanska ledare har godkänt frigivningen av 400 talibanfångar, som anklagas för allvarliga brott, …