Home / Kultur / Konst kultur och nöje / Favoriten höll för trycket i Melodifestivalen
Jon Henrik Fjällgren framför sitt bidrag "Norrsken" i Melodifestivalens tredje deltävling i Tegera Arena på lördagen.

Favoriten höll för trycket i Melodifestivalen

MelodifestivalenTT

Storfavoriten Jon Henrik Fjällgren höll för trycket och tog sig vidare till final. Han får sällskap av Lina Hedlund.

Jag är så glad! Tack Sverige och tack alla som har röstat, sade Lina Hedlund.

Med jojken och sången om norrsken övertygade han tittarna. Jon Henrik Fjällgren går vidare direkt till final i Melodifestivalen – för tredje gången i rad.

Jon Henrik Fjällgren var länge en storfavorit inför Melodifestivalens tredje deltävling. Han har tidigare nått både en andra- och en tredjeplats i tävlingen, och har nu ytterligare en chans att gå vidare till Eurovision Song Contest.

Inspirationen till bidraget “Norrsken” kom till Jon Henrik Fjällgren genom en dröm. Han gick genom en mörk skog, för att sedan komma upp på ett kalfjäll där en röst från ett ljussken talade till honom. Nu har han försökt förmedla drömmen vidare till tittarna, bland annat med rök, eld och med en stor ren på scenens bildskärmar.

Veteranen vidare

Melodifestivalveteranen Lina Hedlund sjöng “Victorious” – och vann publikens hjärtan. Nu tar sig den tidigare Alcazarmedlemmen hela vägen till final i Melodifestivalen.

Lina Hedlund har gjort sig ett namn i både Melodifestivalen och discokretsar efter flera år tillsammans med Alcazar. Vid årsskiftet lade gruppen ner och nu tävlar hon själv med låten “Victorious”. Sin medverkan har hon sett som en chans att etablera sig som soloartist.

Nu kan jag bara tänka på mig själv, inte behöva synkronisera dans och sång med andra. Jag får också möjlighet att presentera Lina, sade hon tidigare till TT.

Och publiken gillade den nya Lina Hedlund – nu får hon möta bland andra Malou Prytz, Wiktoria och Mohombi i finalen i Friends arena den 9 mars.

Hyllade Gärdestad

Den tredje deltävlingen av Melodifestivalen inleddes av en hyllning av Ted Gärdestad. Programledaren Eric Saade sjöng ett medley av låtarna ”Oh vilken härlig dag”, ”Rockin ’n’ Reeling” och ”Satellit”. Just ”Satellit” var låten som Ted Gärdestad vann Melodifestivalen med för 40 år sedan.

På scen syntes Marika Carlsson, Eric Saade och Kodjo Akolor. Sarah Dawn Finer surnade till i en inledande sketch och stannade i husbilen.

Ni kör programmet helt själva. Flyg fritt, sade Sarah Dawn Finer.

När publiken sagt sitt så var det fem artister som tävlade om två finalplatser samt två ytterligare platser i Andra chansen. Dessa var Jon Henrik Fjällgren, Dolly Style, Lina Hedlund, Martin Stenmarck och Rebecka Karlsson.

Det räckte inte hela vägen för The Lovers of Valdaro, Omar Rudberg och Dolly Style. Martin Stenmarck och Rebecka Karlsson tog sig till Andra chansen.

About Sten

Check Also

Britterna flest på murveltoppen i EU

EUBryssel, TT:s korrespondent Trots – eller kanske tack vare – brexit är Storbritannien störst i …