Home / Kultur / Konst kultur och nöje / Favorittippade soulakten till Stockholm
Pagan Fury framförde bidraget "Stormbringer" under Melodifestivalens sista deltävling i Lidköping Arena.

Favorittippade soulakten till Stockholm

MelodifestivalenTT

Pressen av att vara förhandstippad vinnare i Lidköping var inget som stoppade John Lundvik och gospelkören. Låten ”Too late for love” tuffar nu vidare till Stockholm som en av de stora favoriterna.

Jag älskar er tack. It’s never too late for love, säger John Lundvik.

Bishara, Arvingarna, Lisa Ajax, och Ann-Louise Hanson är kvar i tävlingen och har fortfarande chansen att knipa den andra direktplatsen till finalen i Stockholm eller någon av de två platserna till Andra chansen.

För Pagan Fury och Anton Hagman räckte det inte hela vägen fram och artisterna fick lämna tävlingen redan i den första sållningen.

Deltävling fyra i Lidköping öppnade rekordsnabbt – utan öppningsnummer. De tre taggade, och dansande, programledarna Sarah Dawn Finer, Eric Saade och Marika Carlsson hälsade välkomna till den fjärde och sista deltävlingen av Sveriges största musiktävling i Lidköping arena.

Hej Lidköping! Äntligen är vi här, sade Marika Carlsson.

Kodjo Akolor var inte på plats då han var tvungen att vabba.

Ni kommer att klara er jättebra, hälsade Kodjo i den inledande sketchen

Förhandsfavorit

Den stora förhandsfavoriten inför kvällens deltävling var John Lundvik som framförde bidraget ”Too late for love” ihop med en kör han har flugit in från Washington.

Enligt Melodifestivalklubbens undersökning efter det första publika genrepet på fredagen kom John Lundvik dock tvåa, strax efter Bishara. Den unge debutanten gjorde sitt första stora framträdande – tidigare har han bara sjungit för sina skolkamrater i matsalen.

Hans låt ”On my own” är bland annat är skriven av den tidigare vinnaren Benjamin Ingrosso och hur det skulle gå var ingenting Bishara grubblade över inför tävlingen.

Jag vet faktiskt inte, har inte tänkt på det. Jag kör mitt eget race och hur det än går så känner jag mig som en vinnare, sade Bishara på fredagen.

Eloise-känslor

De tidigare vinnarna Arvingarna gjorde comeback i tävlingen med låten ”I do”. Dansbandet känner liknande känslor för årets bidrag som de gjorde inför sin vinnarlåt ”Eloise” 1993.

Det är lite så vi har känt sedan vi fick låten från början. Okej, det är inte ”Eloise”-låten men den har samma uppbyggnad, lite coolare i versen, en brygga som lyfter och fullt drag i refrängen, sade frontmannen Casper Janebrink till TT på fredagen.

Rättad: I en tidigare version förekom en felaktig uppgift om Bisharas placering i Melodifestivalklubbens undersökning.

About Sten

Check Also

Omstridd rysk konstnär gripen – igen

FrankrikeTT-AFP Han har satt eld på den ryska säkerhetstjänsten FSB:s högkvarter i Moskva, spikat fast …