"De som har blivit nominerade ska ju vara jätteglada och de ska gå dit och ha kul. Men jag gör annat", säger Felix Herngren i "Rix morronzoo" om nästa veckas Guldbaggegala, skriver Aftonbladet. Arkivbild.

Felix Herngren skippar Guldbaggegalan

FilmTT

Trots att ”Solsidan” har chans att gå hem med tre priser från årets Guldbaggegala har Felix Herngren bestämt sig för att stanna hemma. Förra året hade hans ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann” chans på priset för bästa mask/smink men fick gå hem lottlös. Då fick han nog.

Vi fick biopublikens pris men det är ingen guldbagge. Det är ett specialpris som man inrättat för att sådana som jag inte ska bli hundra procent lottlösa. Vi vann inte ens för bästa smink. Det var lite spiken i kistan för mig, säger han i radioprogrammet ”Rix Morronzoo”, skriver Aftonbladet.

Han beskriver galan som en ”finkulturtävling” och säger att det är viktiga filmer som prisas där – inte breda komedier.

”Solsidan” är nominerad till Guldbaggens publikpris, dessutom har Mia Skäringer chans på pris i kategorin för bästa kvinnliga huvudroll och Petra Cabbe kan prisas för filmens smink.

About Sten

Check Also

Kvinna som kalkylerade månlandningen död

USATT-Reuters-AFP Den amerikanska matematikern Katherine Johnson, vars beräkningar bidrog till den allra första månlandningen, har …