Home / Samhälle / Resor / Fem olika städer – för den oförglömliga semestern
Arkivbild.

Fem olika städer – för den oförglömliga semestern

Här har du en lista på städer som erbjuder allt från sol och bad till mat och kultur. Fem olika städer i världen men alla har en gemensam nämnare – den bästa semestern.

Foto: Zheka Boychenko
Beirut är Libanons huvudstad, här finns massor att göra för turister.

1) Beirut, Libanon  

Staden utsågs bland annat till den främsta staden att resa till år 2009 av New York Times och blev även rankad som en av de tio mest livfulla städerna i hela världen av Lonely Planet. Den magiska staden lockar med sitt rika kök, barer, lyxiga hotell och nöjesliv turister från hela världen.

Foto: Nick Fewings
Dubai marina, Dubai har omkring 15.30 miljoner besökare varje år.

2) Dubai, UAE 

Lyxiga hotell, stora shoppingcentrum och stränder är vad Dubai är känd för. Staden har ca 15.30 miljoner besökare varje år och siffran växer ständigt. Här finns även flera sevärdheter som ingen vill missa som till exempel Burj Khalifa, Zabeel Park och Burj Al Arab.  

Foto: arkivbild
Här är en bild på Skyline i Doha.

3) Doha, Qatar 

Doha är ett måste för alla kulturälskare och sportare, här finns massor av kulturella platser inklusive nationalmuseet. Det finns flera sportanläggningar runt om i staden. Här finns det även flera sevärdheter förutom det kulturella som till exempel Souq Qaqif och museet för islamisk konst. 

Foto: Stefanos Orovos
Amman är en av världens äldsta städer.

4) Amman, Jordanien 

En av världens äldsta städer av kontraster, skönhet och mäktighet. Befolkningen är kända för sin gästvänlighet och charm. Arkeologiska museet i Amman vill ingen historieälskare missa. Förutom det historiska och kulturella i Amman finns det även en hel del shopping.  

Foto: Flynn Schmidt
Egypten är mest känd för sina pyramider.

5) Kairo, Egypten 

Här lockar turistattraktionerna ca 2 miljoner människor varje år. Bland annat ligger det egyptiska museet här som anses vara ett av världens betydande museer och Khan el Khalili som är samlingsnamnet för basarerna i staden. Basarerna i Kairo är bland de största i världen. 

About Nahritha Al-Khameesi

Check Also

Tyska resevarningar kan hävas

EUTT-Reuters Tyskland vill denna vecka lätta på resevarningar som gäller för tyskar i Europa. Vi …