Home / Utrikes / Europa / Ferguson satte stopp för tafsande regissör
Den svenska skådespelaren Rebecca Ferguson ("Mission: Impossible", "The greatest showman", "The white queen") berättar om sina upplevelser av att vara kvinna i filmbranschen. Arkivbild.

Ferguson satte stopp för tafsande regissör

NöjeTT

Skådespelaren Rebecca Ferguson, aktuell i fantasyfilmen ”The kid who would be king”, berättar i en intervju med The Independent att hon också har blivit utsatt för sexuella trakasserier på jobbet.

När en manlig regissör placerade en hand på hennes rumpa under en filminspelning röt hon ifrån direkt.

”Rör mig aldrig igen”, sa Ferguson, vilket ska ha fungerat. Men hon poängterar att hon stöttar andra kvinnor som inte har vågat ta striden öga mot öga, utan höjt rösten först i och med metoo-rörelsen.

Bra gjort. Jag önskar att du hade kunnat göra det när det skedde, så att du inte hade behövt må skit i flera år. Men du gjorde det åtminstone till slut”, säger ”Mission: Impossible”-stjärnan.

Framöver kommer Ferguson att reprisera rollen som Elsa Faust i sin tredje ”Mission: Impossible”-film, där hon spelar mot Tom Cruise.

Rebecca Ferguson slog igenom internationellt i den brittiska tv-serien ”The white queen” och gjorde en minnesvärd rolltolkning av sångerskan Jenny Lind i ”The greatest showman” 2017.

About Sten

Check Also

Vaccintest i gång i Storbritannien

StorbritannienTT Frivilliga har börjat vaccineras i ett test med ett nytt vaccin mot coronaviruset i …