Home / Nyheter / Inrikes / Fler antas till högskolan i höst
Antalet antagna till högskolan ökar för fjärde året i rad. Södertörns högskola är en av högskolorna som ökar antalet antagna i det första urvalet jämfört med föregående år. Arkivbild.

Fler antas till högskolan i höst

UtbildningTT

Det första urvalet för höstens terminsstarter på högskolorna är klart. Drygt 279 300 personer har antagits till en högskoleutbildning – en liten ökning från förra året.

Jämfört med det första urvalet för hösten 2018 är det 4 133 fler personer som antas i det första urvalet till årets höststart. Likaså ökar antalet behöriga sökande, om än minimalt, med 1 000 personer, från föregående år. Totalt sökte 399 109 personer till högskolan hösten 2019 – också det en ökning, med nästan 7 000 personer.

”Antalet antagna till högskolan ökar för fjärde året i rad. Att antalet behöriga sökande blir fler är positivt, eftersom det innebär att fler har gjort ett välinformerat studieval”, säger Karin Röding, generaldirektör för Universitets- och högskolerådet (UHR), i ett pressmeddelande.

De sökandes antagningsbesked har nu publicerats på antagning.se, sista dag att svara är 26 juli. Den 1 augusti får reserverna besked om de kommer in.

About Sten

Check Also

Fler tester ger fler fall i Västra Götaland

CoronavirusetTT 582 människor som insjuknat i bekräftad covid-19 har hittills avlidit i Västra Götalandsregionen. Trots …