Home / Nyheter / Inrikes / Fler antas till högskolan i höst
Antalet antagna till högskolan ökar för fjärde året i rad. Södertörns högskola är en av högskolorna som ökar antalet antagna i det första urvalet jämfört med föregående år. Arkivbild.

Fler antas till högskolan i höst

UtbildningTT

Det första urvalet för höstens terminsstarter på högskolorna är klart. Drygt 279 300 personer har antagits till en högskoleutbildning – en liten ökning från förra året.

Jämfört med det första urvalet för hösten 2018 är det 4 133 fler personer som antas i det första urvalet till årets höststart. Likaså ökar antalet behöriga sökande, om än minimalt, med 1 000 personer, från föregående år. Totalt sökte 399 109 personer till högskolan hösten 2019 – också det en ökning, med nästan 7 000 personer.

”Antalet antagna till högskolan ökar för fjärde året i rad. Att antalet behöriga sökande blir fler är positivt, eftersom det innebär att fler har gjort ett välinformerat studieval”, säger Karin Röding, generaldirektör för Universitets- och högskolerådet (UHR), i ett pressmeddelande.

De sökandes antagningsbesked har nu publicerats på antagning.se, sista dag att svara är 26 juli. Den 1 augusti får reserverna besked om de kommer in.

About Sten

Check Also

Kristina Svartz ny generaldirektör för Brå

PolitikTT Kristina Svartz har utsetts till ny generaldirektör för Brottsförebyggande rådet (Brå). Hon tillträder den …