Hjälparbetare från Röda Korset tar emot en av de skadade efter helgens självmordsdåd i Borno i Nigeria. Minst 43 människor dödades i attacken.

Fler döda efter helgens dåd i Nigeria

NigeriaTT-AFP

Antalet döda efter helgen brutala terrordöd i Nigeria stiger. Minst 43 människor dödades när jihadister, sannolikt från terrorgruppen Boko Haram, lät två tonårsflickor agera självmordsbombare i staden Damboa i delstaten Borno i det afrikanska landets nordöstra del.

Strax efter självmordsattackerna sköt beväpnade män med granatgevär in i en grupp nyfikna som hade samlats på platsen för att se vad som hade hänt. De flesta av de dödade ska ha fallit offer för den attacken.

Omkring 43 har förlorat livet, 12 personer är mycket svårt skadade och flygs till Maiduguri med hjälp av Internationella rödakorskommittén ICRC, säger Kuami Wakil, som företräder myndigheterna i Damboa.

Maiduguri är provinshuvudstad i Borno.

Ytterligare 35 personer har icke-livshotande skador.

Nigerias president Muhammadu Buhari lovade att besegra terrorgruppen Boko Haram när han tillträdde presidentposten 2015. Sedan dess har regeringen och militären vid upprepade tillfällen hävdat att den är så gott som oskadliggjord, vilket har motsagts av att gruppen har fortsatt att genomföra regelbundna dödliga attacker.

Minst 20  000 människor har dödats sedan Boko Haram tog till vapen för nio år sedan.

About Sten

Check Also

24 dödades i självmordsattacken i Kabul

AfghanistanTT-Reuters 24 människor dödades i självmordsattacken nära ett utbildningscenter i Afghanistans huvudstad Kabul på lördagen. …