En kvinna lägger ner en ros vid minnesplatsen på Sergels väg i stadsdelen Ribersborg i Malmö där en 30-årig kvinna skjutits till döds föregående dag. Arkivbild.

Fler misstänkta vid mord på Malmökvinna

BrottTT

Polisen tror sig ha hittat det nätverk av personer som beställt, planerat och utfört det uppmärksammade mordet på en småbarnsmamma, som skedde på öppen gata i Ribersborg i Malmö i fjol.

”Vi vet att det är flera personer som har delaktighet i mordet”, säger David Sjöman, inspektör vid polisens utredningsenhet i region Syd, i ett pressmeddelande.

I onsdags häktades en 23-årig man, misstänkt för medhjälp till mordet. Ytterligare två män, som tidigare har suttit frihetsberövade men sedan släppts, är fortsatt misstänkta för medhjälp. Utöver dessa utreds alltså ytterligare personer, som polisen misstänker har varit delaktiga i brottet.

”Det fortsatta utredningsarbetet kommer även att omfatta utredningsåtgärder gällande de andra personer, ännu ej kända utanför utredningsgruppen, som utreds i ärendet”, säger David Sjöman i pressmeddelandet.

Den mördade kvinnan höll, enligt vittnen, sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten på gatan den 26 augusti i stadsdelen Ribersborg. På platsen fanns även barnets pappa, som misstänks ha blivit utsatt för mordförsök.

About Sten

Check Also

Nu kommer svar om flygolyckan i Umeå

OlyckaTT Vad var det som hände då nio personer omkom när ett flygplan från Umeå …