Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Flera allvarligt skadade i explosion i Paris
Explosionen rapporteras ha inträffat i bageriet Hubert vid Rue de Trévise i Paris nionde arrondissement.

Flera allvarligt skadade i explosion i Paris

FrankrikeTT

Fem personer rapporteras ha livshotande skador efter en kraftig explosion i ett shoppingkvarter i centrala Paris. Det tros röra sig om en olycka, orsakad av en gasläcka.

Explosionen ägde rum i ett bageri vid gatan rue de Trévise i den franska huvudstadens nionde arrondissement. På bilder från platsen syns hur hela byggnadens bottenvåning är urblåst och hur bråte och skadade fordon ligger utspridda på gatan utanför.

Det var en hög explosion som hördes ända hit. Vi kände hur byggnaden skakade till, säger en anställd vid hotellet Holiday Inn Paris Opera, tre kvarter från bageriet, över telefon till TT.

Hundratals brandmän

Explosionen inträffade efter en eldsvåda i byggnaden, skriver Parispolisen på Twitter , och enligt uppgifter till flera medier misstänker man att den orsakats av en gasläcka.

Totalt har minst 12 personer skadats, enligt AFP som hänvisar till räddningstjänsten. Av dem uppges fem personer vara kritiskt skadade.

Omkring 200 brandmän har arbetat med att släcka branden i huset och evakuera boende ovanför bageriet, medan sjukvårdspersonal vårdat skadade vid platsen.

Situationen är nu under kontroll, säger inrikesminister Christophe Castaner, som anlänt till platsen, enligt Reuters.

”Glas överallt”

Ett ögonvittne som nyhetsbyrån talat med beskriver hur en omfattande eldsvåda fortsatte att härja i byggnaden efter explosionen:

Det låg krossat glas överallt, butiksfasader var urblåsta och rutor krossade upp till tredje och fjärde våningen, säger 38-åriga David Bangura.

Bageriet ligger i ett turisttätt shoppingområde i närheten av tunnelbanestationen Grands Boulevards. Enligt de öppettider bageriet angett på Google är det stängt under helgen.

Parispolisen var sedan tidigare i högt beredskapsläge med anledning av att rörelsen gula västarna i dag planerat protester för nionde helgen i rad.

Polisen befarar att det kan inträffa fler explosioner och har därför evakuerat kvarteret och uppmanar allmänheten att hålla sig utanför avspärrningarna.

About Sten

Check Also

Kistorna tar slut i Ecuador

EcuadorTT-AFP Så många har dött i covid-19 i Ecuadors andra största stad Guayaquil att kistorna …