Home / Utrikes / Mellanöstern / Flera skadade i jordskalv i Iran

Flera skadade i jordskalv i Iran

IranTT-Reuters

Ett jordskalv med magnituden 6,3 har inträffat cirka elva mil nordväst om staden Ilam i Iran, nära gränsen till Irak. Flera personer har skadats.

Inga rapporter har inkommit om dödsoffer ännu så länge och de flesta som skadat sig skadades när de flydde, inte på grund av förstörelse av skalvet, säger Pirhossein Koulivand, chef för iranska räddningstjänsten, till en statlig tv-kanal.

Enligt USA:s geologiska myndighet USGS skedde skalvet på 65 kilometers djup.

Pirhossein Koulivand säger att räddningspersonal skickats till området. Inte minst byar i mer otillgängliga områden kan ha skadats.

Som tur är inträffade inte skalvet nära några större städer. Men det kan ha orsakat skador i byar och jag hoppas att det inte finns så många byar där det inträffade, säger Ali Moradi, chef för Irans seismologiska myndighet, i tv.

Skalvet kändes också i Iraks huvudstad Bagdad och i andra delar av Irak. Inga skador är rapporterade från Irak. Också delar av Kuwait skakades om.

Senast i slutet av augusti drabbades området i Iran av ett skalv med magnituden 6,0. Då omkom flera människor, hundratals skadades och många byggnader förstördes.

I ett skalv i området i november i fjol – med magnituden 7,3 – omkom minst 620 människor i Iran och minst 8 i Irak.

About Sten

Check Also

Iran: Stora skador på svarta lådan

IranTT-Reuters Den svarta lådan från det ukrainska passagerarplanet som kraschade i Iran är betydligt skadad. …