Home / Utrikes / Europa / Flertal bilbränder i Gävle
Flera bilar har brunnit i Gävle. Arkivbild.

Flertal bilbränder i Gävle

BrottTT

Tolv bilar, en husbil och ett soprum har brunnit i stadsdelen Brynäs i Gävle under måndagsmorgonen. Ytterligare ett antal bilar har skadats av värmen från de brinnande fordonen. Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada.

Bränderna uppgavs på måndagsmorgonen vara under kontroll. Det första larmet kom strax före klockan fyra natten till måndagen, enligt Linda Wideberg, presstalesperson i polisregion Mitt. Klockan 06 samt 07.30 kom sedan larm om ytterligare bilbränder, enligt P4 Gävleborg

Vi får in larmet av boende som vaknar av ljud och ser en kille, som eventuellt kan sättas samman med bränderna, som springer runt på parkeringen, säger Linda Wideberg till TT.

Under natten har polisen hört vittnen som befunnit sig på platsen. Ingen är ännu gripen. Brottsrubriceringen är skadegörelse genom brand.

Det har brunnit på flera olika platser inom en radie av 150 meter, enligt Daniel Åström, inre befäl på Gästrike räddningstjänst.

Det började brinna medan vi var på plats. Det är ett område vi har haft problem med tidigare, det har kommit lite i omgångar, säger han.

Två fönsterrutor har också krossats på byggnader i närheten.

About Sten

Check Also

Försvunnen man i Vindeln hittad död

OlyckaTT En man i 80-årsåldern som försvann under en fisketur utanför Vindeln i april har …