Tusentals stockar är på drift i skärgården i norra Bottenviken och utgör fara för fritidsbåtar. Arkivbild.

Flytande stockar fara för fritidsbåtar

OlyckorTT

Runt om i vattnet i skärgården utanför Kalix, Haparanda och Luleå ligger tusentals stockar. Virket kan utgöra en fara för fritidsbåtar när båtsäsongen tar fart.

Det ligger kvar många stockar på öarna och i vattnet, människor bör vara mycket försiktiga när de börjar köra båt, stockarna är svåra att se. Allt har inte kommit upp på stränderna ännu, säger Mats Lindelöf på Seskarö till Norrländska Socialdemokraten.

Virket skulle fraktas från norra till södra Finland i december förra året, men lossades till havs utanför Kemi i Finland på grund av hårt väder. Totalt handlar det om runt 30 billaster, eller 1 500 kubikmeter.

Stora Enso skog har varnat allmänheten via radio i januari och april, säger skogsbolagets kommunikationschef Satu Härkönen till tidningen.

Informationen skulle gå ut i både Sverige och Finland, för vi förstod att stockarna skulle komma till Sverige, säger Satu Härkönen.

About Sten

Check Also

”Väl värdiga Nobelpristagare”

NobelprisetTT Väl värdiga nobelpristagare som lagt grunden till utvecklingen av läkemedel mot den kroniska leversjukdomen …