Räddningsarbetare röjer upp efter ett flyganfall mot Jisr al-Shughur utanför Idlib tidigare denna månad. Arkivbild.

FN: Över 100 döda i syriska flygangrepp

SyrienTT-AFP-Reuters

Minst 103 civila, av dem 26 barn, har dödats i flygräder i Syrien de senaste tio dagarna sedan regeringsstyrkor angripit skolor, sjukhus och marknader, uppger FN.

Sedan i våras har hundratusentals drivits på flykt.

”Detta är civila objekt, och med tanke på ihärdigheten i attackerna verkar det osannolikt att alla skulle ha träffats av misstag”, säger FN:s människorättschef Michelle Bachelet i ett uttalande.

Hon tillägger att de stigande dödstalen mötts av ”uppenbart ointresse” från omvärlden.

Syrien och dess allierade Ryssland inledde en offensiv mot den rebellkontrollerade nordvästra delen av landet i slutet av april. Området beskrivs som det sista kvarvarande rebellfästet, och regeringen hävdar att attackerna är ett svar på att vapenvilan brutits.

Omkring tre miljoner människor bor i området, som bland annat omfattar städerna Aleppo och Idlib. Enligt FN har över 400 000 drivits på flykt på grund av de senaste tre månadernas angrepp. FN har dokumenterat 39 attacker mot sjukvårdsinrättningar eller medicinsk personal, och minst 50 skolor uppges ha skadats.

Både den syriska regeringen och Ryssland förnekar att civila skulle ha varit måltavlor.

About Sten

Check Also

Stor explosion i Mogadishu – flera döda

SomaliaTT-Reuters En stor explosion har inträffat vid en militärbas i Somalias huvudstad Mogadishu, enligt militärpersonal. …