Chicagos nya tränarduo, svenskbekantingarna Barry Smith (assisterande) och Jeremy Colliton (huvudtränare) i debuten mot Carolina.

Förlust i NHL-debuten för Colliton

IshockeyTT

Det blev förlust för den förre Mora-tränaren Jeremy Colliton i sin NHL-debut. Hans Chicago förlorade med 3–4 mot Carolina.

Vi blev definitivt bättre ju längre matchen led och när vi fick det tredje målet var vi nära att verkligen vända matchen, säger Colliton till nhl.com.

Colliton, 33, är NHL:s yngste tränare just nu. Han har ersatt Joel Quenneville, 60, som under sina tio år i Chicago tog laget till tre Stanley Cup-segrar.

Det är annorlunda efter att ha haft samma tränare i tio. Jag tyckte att han (Colliton) var väldigt lugn för att vara första matchen. Och han hade kraftfulla budskap till oss i pauserna, säger Patrick Kane, till nhl.com, om sin nye tränare.

Colliton avslutade sin spelarkarriär i Mora säsongen 2013–2014 och blev det dåvarande allsvenska lagets huvudtränare i januari 2014. 2017 förde han upp Mora i SHL och flyttade därefter till USA och blev tränare för AHL-laget Rockford.

Som assisterande har Colliton fått en annan svenskbekanting i Barry Smith, som tränat flera svenska klubbar och varit assisterande i Tre Kronor.

About Sten

Check Also

Kriminalvårdens nya gd: De får bära ut mig

BrottTT Brist på platser, besöks- och permissionsförbud, coronapandemi och stabsläge har präglat Martin Holmgrens första …