Demonstranter i utkanten av den indiska storstaden Calcutta i Västbengalen kastar sten mot polisen på lördagen.

Fortsatt ilska i Indien mot ny medborgarlag

IndienTT-Reuters-AFP

Demonstrationer mot landets nya medborgarlag blev för fjärde dagen i rad våldsamma på olika håll i Indien.

I onsdags antog parlament en lag som gör det möjligt för fler migranter från landets muslimska grannländer att bli indiska medborgare. Men muslimer, som utgör nära 15 procent av Indiens befolkning, omfattas inte.

Ilskan mot lagen, som FN kritiserat skarpt som diskriminerande mot muslimer, har gjort att våldsamma demonstrationer hållits på flera håll och att Japans premiärminister Shinzo Abe ställt in ett besök i landet.

Under lördagen satte demonstranter i delstaten Västbengalen eld på 15–20 bussar, och flera järnvägsstationer vandaliserades också. Demonstranterna blockerade vägar, satte eld på däck och kastade på flera håll sten mot polisen.

I huvudstaden Delhi demonstrerade flera tusen människor och manade den hindunationalistiska premiärministern Narendra Modi att sluta splittra Indien.

Även i delstaten Assam – där många papperslösa muslimer bor – och i delstaten Uttar Pradesh var det oroligt i många städer.

I Assam har myndigheterna stängt av internet till och med måndag och på lördagen hamstrade invånarna förnödenheter när utegångsförbudet tillfälligt lyftes.

About Sten

Check Also

Demonstrant i Libanon: ”Vi kräver förändring”

LibanonTT Ilskan växer mot regeringen i Libanon efter de massiva explosionerna i Beirut där demonstranter …