Home / Ekonomi / Fortsatt tufft för klädbranschen
Fortsatt tufft för klädbranschen. Arkivbild.

Fortsatt tufft för klädbranschen

EkonomiTT

Vi var lite mer sugna på shorts, linnen och sommarskor i juni i år jämfört med förra sommaren. Svensk Handels stilindex ökade något. Fast i ett längre perspektiv är det fortfarande tufft för klädbranschen.

Svensk Handels stilindex ökade med 2,1 procent för kläder under juni månad, jämfört med samma månad i fjol. Skor ökade med 1,5 procent.

Förra sommaren, som var så varm att shoppinglusten kom av sig, gör att försäljningen under årets juni-månad framstår som god.

Men maj månad i år var riktigt dålig för handeln.

”Efter maj månads svaga siffror är det inte oväntat att modehandelns försäljning ökade i juni”, skriver Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil i ett pressmeddelande.

Första halvåret i år innebär dock ett tapp för försäljningen totalt sett.

”Med junis siffror klara kan vi summera ett svagt halvår med en nedgång om 2,1 procent för kläder och 2,6 procent för skor. En stor del av den ackumulerade försäljningsnedgången hänför sig till majs ovanligt dåliga försäljning. Det blir tredje året i rad med minussiffror för modehandeln för motsvarande period” skriver konstaterar Mikael Sandström.

About Sten

Check Also

2 500 tjänster bort från Bombardier

EkonomiTT-Reuters Vikande försäljning under coronapandemin får kanadensiska tåg- och flygplanstillverkaren Bombardier att göra nedskärningar i …