Home / Utrikes / Europa / Fortsatta koalitionssamtal i Berlin
Cem Özdemir (De gröna), Horst Seehofer (CSU), Christian Lindner (FDP), Angela Merkel (CDU) och Katrin Göring-Eckardt (De gröna) vid ett av de inledande sonderingssamtal i oktober.

Fortsatta koalitionssamtal i Berlin

TysklandTT

I dag återupptas koalitionssamtalen mellan de fyra partier som sannolikt kommer att styra Tyskland den kommande mandatperioden. Vid lunchtid möts delegationer från CDU, CSU, FDP och De gröna i Berlin för fortsatta sonderingar, enligt ett pressmeddelande från förbundskansler Angela Merkels parti CDU.

Merkel sliter sedan förbundsdagsvalet i september med att få ihop en regering. Uppgiften är grannlaga med tanke på valresultatet, som innebar svåra förluster både för hennes eget parti och för socialdemokratiska SPD. I mitten på oktober hölls inledande möten mellan de så kallade Jamaicapartierna – efter färgerna i den jamaicanska flaggan – och sedan dess har kvartetten bland annat enats om att inte öka skuldsättningen under den kommande mandatperioden.

På flera politikområden råder dock fortfarande oenighet.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …