Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Fyra döda efter explosionen i Paris
Explosionen rapporteras ha inträffat i bageriet Hubert vid Rue de Trévise i Paris nionde arrondissement.

Fyra döda efter explosionen i Paris

FrankrikeTT

Fyra personer har omkommit efter en kraftig explosion i ett shoppingkvarter i centrala Paris, enligt landets inrikesminister Christophe Castaner. Det tros röra sig om en olycka, orsakad av en gasläcka.

Explosionen ägde rum i ett bageri vid gatan rue de Trévise i den franska huvudstadens nionde arrondissement. På bilder från platsen syns hur hela byggnadens bottenvåning är urblåst och hur bråte och skadade fordon ligger utspridda på gatan utanför.

Det var en hög explosion som hördes ända hit. Vi kände hur byggnaden skakade till, säger en anställd vid hotellet Holiday Inn Paris Opera, tre kvarter från bageriet, över telefon till TT.

Hundratals brandmän

Fyra personer har omkommit i olyckan, säger inrikesminister Christophe Castaner, enligt Reuters. Två av de döda är brandmän, rapporterar Le Parisien. Totalt har över 30 personer skadats, varav flera allvarligt.

Explosionen inträffade efter en eldsvåda i byggnaden, skriver Parispolisen på Twitter. Remy Heitz, åklagaren som utreder explosionen, säger att man snabbt kunde utesluta brott.

Vi behöver fortfarande fastställa omständigheterna och explosionens orsak, men vi kan säga att det uppenbart handlar om en olycka, förmodligen en gasläcka, säger han till reportrar på plats, enligt Reuters.

Omkring 200 brandmän har arbetat med att släcka branden i huset och evakuera boende ovanför bageriet, medan sjukvårdspersonal vårdat skadade vid platsen.

Situationen är nu under kontroll, säger inrikesminister Christophe Castaner, som anlänt till platsen, enligt Reuters.

”Glas överallt”

Ett ögonvittne som nyhetsbyrån talat med beskriver hur en omfattande eldsvåda fortsatte att härja i byggnaden efter explosionen:

Det låg krossat glas överallt, butiksfasader var urblåsta och rutor krossade upp till tredje och fjärde våningen, säger 38-åriga David Bangura.

Bageriet ligger i ett turisttätt shoppingområde i närheten av tunnelbanestationen Grands Boulevards. Enligt de öppettider bageriet angett på Google är det stängt under helgen.

Parispolisen var sedan tidigare i högt beredskapsläge med anledning av att rörelsen gula västarna i dag planerat protester för nionde helgen i rad.

Polisen befarar att det kan inträffa fler explosioner och har därför evakuerat kvarteret och uppmanar allmänheten att hålla sig utanför avspärrningarna.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …