Fyrverkerier stoppade matchen i Svenska cupen mellan IFK Göteborg och Gais. Matchen ska spelas klart i eftermiddag. Arkivbild.

Gais vägrar spela – ”Blåvitt” redo för match

FotbollTT

Cupderbyt mellan Gais och IFK Göteborg avbröts efter att raketer skjutits in på planen.

Gais vill inte spela matchen, medan IFK Göteborg är på väg till matcharenan.

”Vi tar alla frågor från media efter matchen”, skriver IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson i ett sms till Aftonbladet.

Turerna är många kring Svenska cupen-mötet mellan IFK Göteborg och Gais.

Fotbollsmatchen på Bravida arena avbröts i går kväll efter att fyrverkeripjäser skjutits in mot planen. Tanken är att matchen ska spelas klart inför tomma läktare, med avspark klockan 14 i dag, men Gais vägrar.

”Gais samlade känslomässiga uppfattning är att allt annat än att klubben tilldöms segern med 3–0 vore en förlust för fotbollen och en acceptans för gårdagens omfattande ordningsstörningar. Gais är medvetna om problematiken detta kan medföra kring rådande regelverk”, säger klubbchefen Erik Bergkvist i en kommentar på klubbens webbplats.

IFK Göteborg åker däremot till arenan för att återuppta matchen.

”Det är matchdelegatens beslut och vi har inte fått något annat besked”, skriver klubbdirektören Max Markusson i ett sms till Aftonbladet.

About Sten

Check Also

Stort tryck på golfbanorna: ”Som ett kosläpp”

CoronavirusetTT Social distansering kombinerat med idrott kan vara knepigt. Men golfen är coronakompatibel. När golfbanor …