Home / Utrikes / Asien / Ghosn har avgått som Renaultchef
Frankrikes finansminister Bruno Le Maire (bilden) säger att Carlos Ghosn har avgått som ordförande och koncernchef för Renault. Arkivbild

Ghosn har avgått som Renaultchef

EkonomiTT-Reuters

Carlos Ghosn, anklagad för ekobrott i Japan, har avgått som ordförande och koncernchef för den franska fordonskoncernen Renault, enligt Frankrikes finansminister Bruno Le Maire.

Carlos Ghosn avgick precis, i går kväll, säger han i en intervju med Bloomberg Television från Världsekonomiskt forums årsmöte i Davos, Schweiz.

Uttalandet görs inför ett styrelsemöte i Renault där Ghosns efterträdare väntas bli utsedda. Styrelsemötet är utlyst till klockan tio svensk tid.

Inför mötet har den avgående Michelin-chefen Jean-Dominique Senard lyfts fram som kandidat till ordförandeuppdraget, medan vice koncernchefen Thierry Bollore pekats ut som den som blir ny koncernchef, rapporterar Reuters med hänvisning till tre källor.

Ghosn, som nekar till anklagelserna om ekobrott, greps på en flygplats i Japan i fjol och har sedan dess sparkats från topposter i Renaults japanska samarbetspartners Nissan och Mitsubishi.

About Sten

Check Also

Hotell brinner i Storuman

BrandTT Det brinner i ett hotell i Umnäs utanför Storuman. Polisen skriver på sin hemsida …