En beväpnad polis stoppar trafik från att köra upp på en bro som förbinder Rio de Janeiro med grannstaden Niteroi. På bron utspelade sig ett gisslandrama under tisdagen.

Gisslandrama på buss i Rio – kapare skjuten

BrasilienTT-AFP

En beväpnad man har skjutits till döds av polisen sedan han tagit flera personer gisslan på en buss i Rio de Janeiro i Brasilien.

Gisslantagaren gick ombord på bussen på en tungt trafikerad bro som förbinder Rio med grannstaden Niteroi vid halvsextiden på morgonen lokal tid och började hota de andra passagerarna. Han var beväpnad med en pistol, bensin och en elpistol, enligt lokala medier.

Sex passagerare släpptes av bussen men omkring 30 personer togs som gisslan.

Kraftigt beväpnad polis och militären omringade fordonet samtidigt som förhandlingar pågick med gisslantagaren. Omkring fyra timmar senare sköts mannen av polisen. Han dog på platsen, enligt en talesperson för polisen.

Ingen ur gisslan blev skadad.

Det är oklart om mannen framförde några krav eller varför han kapade bussen. Hans identitet har inte avslöjats.

Det är inte första gången en buss kapas i Rio de Janeiro. År 2000 tog en beväpnad man flera personer gisslan på en buss i ett av stadens mer fashionabla områden. Gisslandramat slutade den gången med att kaparen och en person ur gisslan dog.

About Sten

Check Also

Grekiskt flyktingläger i lågor

GreklandTT-AFP Greklands största flyktingläger Moria, på Lesbos, har delvis evakuerats till följd av en större …