Storbritanniens drottning Elizabeth II under sitt födelsedagsfirande vid Windsor Castle i Windsor den 13 juni. Arkivbild.

God save the… media?

StorbritannienTT-Reuters

Storbritanniens drottning Elizabeth II drar en lans för traditionella nyhetsmedier och lyfter fram dessas roll under coronapandemin.

”Covid-19-pandemin har återigen visat vilken viktig tjänst i allmänhetens intresse som de etablerade nyhetsmedierna levererar, både nationellt och regionalt”, skriver hon i ett uttalande till branschorganisationen News Media Association.

”Då vår värld har förändrats dramatiskt är det avgörande att ha tillgång till betrodda och trovärdiga informationskällor, särskilt i en tid då det finns så många källor som vill ha vår uppmärksamhet”, fortsätter monarken.

Den brittiska drottningen uttalar sig vanligtvis inte i politiska frågor. Hennes beslut att öppet uttrycka sitt stöd för nyhetsmedier tyder på att hon finner frågan okontroversiell.

About Sten

Check Also

EU-länder dumpar undermåliga bilar i Afrika

KlimatTT EU, Japan och USA exporterar årligen miljontals gamla, trafikfarliga och utsläppstunga bilar till utvecklingsländer …