En man i 30-årsåldern misstänks för framkallande av fara för annan. Arkivbild.

Golfspelare skjuten i handen av misstag

BrottTT

En golfspelare i Gränna blev under onsdagseftermiddagen skjuten i handen. Det visade sig att en granne till golfbanan skjutit mot en pricktavla på tomten, och inte märkt att kulorna gick igenom tavlan, rapporterar Jönköpings-Posten.

Polisen fick flera samtal vid halv sex-tiden på onsdagen från vittnen som talade om en skottlossning vid golfbanan. En person hade också blivit skjuten i handen.

Det visade sig ganska snart att den här bostadsägaren sköt mot en pricktavla på sin gård och att kulorna gick igenom tavlan – utan hans vetskap, säger Martin Detterström, vakthavande befäl på polisen till Jönköpings-Posten.

Grannen, som är i 30-årsåldern, blev enligt polisen mycket ledsen när han fick reda på att någon träffats av en kula. Han misstänks nu för framkallande av fara för annan för sin oaktsamhet. Golfspelaren fick bara en rispa på handen, och behövde inte föras till sjukhus.

About Sten

Check Also

Nya helikopterräddningar vid USA-bränder

USATT-Reuters-AFP Torra vindar fortsatte att försvåra släckningsarbetet av de stora terrängbränderna i Kalifornien på tisdagen. …